Nauk starodavnih epov in mitov

Vaš otrok bo vstopil v vznemirljivi svet starodavnih epov in mitov. Znašel se bo v duhovni zakladnici človeške zgodovine. Na pustolovščini se bo srečal s pregovori, mislimi in ugankami, ki so vtkani v našo sodobno zavest. Na avanturi bo naletel na posebne človeške lastnosti, značaje ljudi ... in se naučil trezno presojati njihova dejanja. Otrok bo na igriv in preprost način pridobil klasično izobrazbo.

 

Spletne pustolovščine v tem sklopu:

Dedal in Ikar (grška)

V vsej Grčiji ni bilo takega stavbenika in kiparja, kot je bil slavni umetnik Dedal. Zaplete se v nekaj strašnega in s sinom Ikarom pobegneta - v novo past ... Se jima bo uspelo izviti?

Prijavi se in se podaj na pustolovščino!

Vem, da nič ne vem, ali Sokrat in Ksantipa (Odiseja - grška)

Sokrat, debelušen mož, se je cele dneve sprehajal po Atenah. Imel je izbuljene oči, nekoliko je škilil ter imel kratek in ukrivljen nos, zaradi česar je bil deležen veliko zmerljivk. Ker pa je bil notranje svoboden, je nekaterim postal nevaren ...

Prijavi se in poslušaj, kaj se je zgodilo!

David in Goljat (izraelska)

Goljat je bil pravi velikan, ki je ustrahoval celo Izraelsko vojsko. Po robu se mu postavi šibki pastirček David. Je bil to pogum, norost ali oboje?

Prijavi se, podaj se na avanturo in poglej, kaj se je zgodilo!

Veliki očak Bhišma (Mahabharata, indijska)

Plemeniti očak mogočne dinastije, ki vlada vsemu svetu, ima posebne skrivnostne moči, pa vendar se vedno znova znajde v brezizhodnih položajih. Končno ga usoda zaplete v bratomorno vojno in proti svoji volji se mora boriti na strani hudobnežev ...

Prijavi se in poslušaj, kaj se mu je zgodilo!

Brezplačni webinar

Pasti in priložnosti spletnega življenja otrok